Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Συνεδρίαση του ΚΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αγαπητές Φίλες, αγαπητοί Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σήμερα, στο μέσο του καλοκαιριού, βρισκόμαστε εδώ, για να εξειδικεύσουμε τις βασικές κατευθύνσεις της πορείας μας μετά το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ένα επιτυχημένο Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου επιβεβαίωσαν την επιλογή μας, να πραγματοποιήσουμε πρωτευόντως μια πολιτική, προγραμματική διαδικασία.

Περισσότερα

Ομιλία Απ. Πόντα στην Συνεδρίαση του ΚΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η σημερινή μας παρουσία στην αίθουσα αυτή και η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι μια σπουδαία στιγμή για την ανασυγκρότηση του Προοδευτικού χώρου και του Μεταρρυθμιστικού Εκσυγχρονισμού, είναι μια σημαντική ημέρα! Κάθε ημέρα όμως από εδώ και στο εξής θα είναι το ίδιο σημαντική, το ίδιο κρίσιμη, τόσο για την πορεία και την ενδυνάμωση της Συμπαράταξης, όσο κυρίως για την αναδιοργάνωση του Κράτους, την επιβίωση της Χώρας και την αφύπνιση των πολιτών αυτής.

Περισσότερα

Ομιλία Π. Ιωακειμίδη στην Συνεδρίαση του ΚΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αγαπητοί Φίλοι,

Χαιρετίζω από πλευράς Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία την πρώτη συνάντηση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η σύσταση του Συμβουλίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία συγκρότησης του ενιαίου φορέα των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, σοσιαλδημοκρατίας, προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, πολιτικής οικολογίας. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποκτά μια περισσότερο δομημένη θεσμική έκφραση και δημοκρατική λειτουργία. Οι Κινήσεις Πολιτών συμμετέχουμε στο Συμβούλιο με εκλεγμένους μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εκπροσώπους.

Περισσότερα

Ομιλία Θανάση Θεοχαρόπουλου στην Συνεδρίαση του ΚΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Στην πολιτική συγκυρία που διανύουμε τρία είναι τα μεγάλα θέματα:

Πρώτον: η έκδοση του ομολόγου σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Δεύτερον: η σύγκρουση της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη

Και τρίτον: η πορεία που ακολουθούμε ως χώρος

Περισσότερα

Ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Συνεδρίαση του ΚΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα με την συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου προχωρούμε στο επόμενο βήμα σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποκτά το Κεντρικό Όργανό της, με την συμμετοχή όχι μόνο στελεχών από τους φορείς που την συναποτελούν, αλλά και των βουλευτών και ευρωβουλευτών της και στελεχών από σημαντικούς κοινωνικούς, αυτοδιοικητικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Περισσότερα

Η Δημοκρατία είναι ρήτρα Πολιτισμού. Η Ανάπτυξη είναι ρήτρα Ηθικής.

Το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι η αρχή και ο σπόρος μιας νέας πορείας που ξέρουμε από που ξεκινάει αλλά δεν θέλουμε να ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει .Η πρόοδος και ο προοδευτισμός μετριούνται με πράξει και οι πράξεις δεν περιέχουν δεδομένα.

Περισσότερα