Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Οδ. Βουδούρη για τους πρόσφυγες

Με αφορμή τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στους πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη ΔΕΘ. Κρύφτηκε από τις ευθύνες του γνωρίζοντας ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και ότι τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα σβήνουν αφήνοντας πίσω τους το απόλυτο σκοτάδι.

Οι “προσωπικές διαφορές” Μουζάλα – Βουδούρη λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων των προσφύγων, της ελληνικής κοινωνίας, σε βάρος της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας της χώρας.

Με ή χωρίς παραίτηση Βουδούρη, επιβεβαιώνεται από τα πιο επίσημα χείλη ότι η κυβέρνηση δεν ασκεί τις αρμοδιότητες της για την υποδοχή των προσφύγων από την σύναψη της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας μέχρι σήμερα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετ επιτάσεως έχει ζητήσει τη διασπορά των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα και την ανάπτυξη βιώσιμων σχεδίων υποδοχής και ένταξης προς όφελος των προσφύγων και των τοπικών κοινωνιών.

Η κυβέρνηση επιμένει στο μοντέλο υποστήριξης των συμπαθών επιχειρήσεων catering των κατά παρέκκλιση διαγωνιστικών διαδικασιών του κ. Καμμένου. Πολύτιμοι πόροι σπαταλούνται και οι πρόσφυγες συνεχίζουν να διαμένουν στις λάσπες των δήθεν Κέντρων Φιλοξενίας. Ο συντονισμός παραμένει άγνωστη έννοια. Στην πράξη καταστρέφουν όποια διοικητική δομή υπήρχε και αφήνουν τη διαχείριση του προσφυγικού σε “παράγοντες και παραγοντίσκους” αγνώστου προελεύσεως.

Είτε υπάρχει σκοπιμότητα είτε ανικανότητα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Το θεσμικό και οργανωτικό σχήμα διαχείρισης του προσφυγικού δεν λειτούργησε ποτέ. Ο μόνος δρόμος είναι η αποκατάσταση της σοβαρότητας. Και αυτό σημαίνει παραίτηση όλων των υπευθύνων της σημερινής κατάστασης και εκκίνηση από την αρχή.

 

Pin It