Μετά από παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποσύρθηκε η τροπολογία-ρουσφέτι 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγούσε σε κλείσιμο 32.000 ψιλικατζίδικα

Μόνο η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέδειξε την απάτη πίσω από το πρόσχημα της δημόσιας υγείας

Από τον Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με την απόσυρση της τροπολογίας-ρουσφέτι 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα οδηγούσε σε κλείσιμο 32.000 ψιλικατζίδικα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από την έντονη διαμαρτυρία και τις αιχμές προς την κυβερνητική πλειοψηφία που προήλθαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με πρωτοβουλία του βουλευτή και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, αποσύρθηκε εν μία νυκτί η τροπολογία 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποσκοπούσε στον αποκλεισμό από την πώληση προϊόντων καπνού 32.000 μικρών επιχειρήσεων (ψιλικατζίδικα), με πρόσχημα δήθεν «την προστασία της δημόσιας υγείας και κυρίως την υγεία των ανηλίκων», ενώ παράλληλα έδινε το δικαίωμα να πωλούνται στις υπεραγορές τροφίμων – super market. Με την τροπολογία αυτή θα οδηγούνταν σε κλείσιμο 32.000 ψιλικατζίδικα.

Αν λοιπόν η Κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει τη νομιμότητα, ας προχωρήσει ξανά στην ουσιαστική εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, προστατεύοντας όσους δεν πρέπει ή δεν θέλουν να εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα. Ας φροντίσει να ενισχύσει με κάθε διαθέσιμο μέσο την αντικαπνιστική καμπάνια σε σχολεία και χώρους ψυχαγωγίας των νέων. Ας ενισχύσει την κουλτούρα του αθλητισμού, της υγιεινής διατροφής, ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Τώρα φαίνεται καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με πάθος τα μονοπώλια και τις υπεραγορές τροφίμων – super market.

 

Pin It