Ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός για το προσφυγικό χωρίς καμία πραγματική αρμοδιότητα γι αυτό

Σχόλιο Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή σημερινή ενημέρωση από Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση που έχει δοθεί στην Ελλάδα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

“Αργία μήτηρ πάσης κακίας”

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε σήμερα για τα συνολικά ποσά που έχουν δοθεί εκ μέρους της για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της από τα 427,94 εκ. ευρώ της συνολικής βοήθειας προς την Ελλάδα μόνο 12,79 εκ. ευρώ είχαν αποδέκτη το Υπουργείο Μετανάστευσης και τις υπηρεσίες που εποπτεύει (“Ασύλου” και “Υποδοχής και Ταυτοποίησης”).

Ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός για το προσφυγικό χωρίς καμία πραγματική αρμοδιότητα γι αυτό. Τα υπουργεία “γλάστρες” υπηρετούν μόνο διακοσμητικούς σκοπούς. Όλες οι κυβερνητικές υποσχέσεις που δεν τηρούνται, το δράμα των προσφύγων είναι ευθύνες του Πρωθυπουργού. Είναι ευθύνες ολόκληρης της κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν.

  • Τα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας λειτουργούν υπό την διοίκηση των κ.κ. Καμμένου και Βίτσα. Το Υπουργείο του κ. Καμμένου έχει λάβει μέχρι σήμερα 8 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποκαθιστώντας το Υπουργείο Μετανάστευσης σε αποκλειστικά δικές του αρμοδιότητες. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ΥΠΕΘΑ διαρκεί μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε οι κατά παρέκκλιση διαδικασίες, που κατά ριπάς προτείνονται ως νυχτερινές τροπολογίες από την κυβέρνηση, να μην αποδειχτούν οι “κότες με τα χρυσά αυγά”.

 

  • Στον Πειραιά και το Ελληνικό 4.391 πρόσφυγες και μετανάστες κρύβονται επιμελώς ώστε να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. Έχουν αφεθεί, στην πρώτη περίπτωση, στην ελεήμονα διάθεση (ή στο έλεος) του κ. Δρίτσα ενώ στη δεύτερη έχουν αφεθεί εντελώς μόνοι σε ένα αποτρόπαιο κοινωνικό πείραμα για να αποδειχθεί πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει ένας φιλήσυχος άνθρωπος, παραβατικός. Οι τοπικές κοινωνίες παρακολουθούν ανήμπορες και εξαντλημένες.

 

  • Στα νησιά 8.663 άνθρωποι (λίγο περισσότεροι από τη συνολική δυναμικότητα των κάθε είδους Αμυγδαλέζων του παρελθόντος) περιμένουν εδώ και πολλούς μήνες να δουν αν η ζωή τους θα πάει ένα βήμα μπροστά ή πολλά (πλέον) πίσω. Την ιδιότυπη εξορία τους επιβλέπει η αστυνομία και το λιμενικό των υπουργών Τόσκα και Δρίτσα ενώ η κατάσταση που βιώνουν δεν αποτελεί πλέον όπλο για την προσέλκυση διεθνούς φήμης καλλιτεχνών από την κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα.

 

  • Την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων την έχει αναλάβει μια “Επιτροπή” στο Υπουργείο Παιδείας. Όχι το Υπουργείο Παιδείας. Για ακόμη μια φορά ελπίζουμε στον εθελοντισμό εκπαιδευτικών και πολιτών και όχι στην επίσημη πολιτεία.

 

  • Η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων έχει δοθεί πλέον στο υπουργείο Οικονομίας (χωρίς κανένα αποτέλεσμα) ενώ οι περισσότεροι πόροι που φτάνουν στην χώρα έρχονται χωρίς τη διαμεσολάβηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Pin It