Κοινοβουλευτικός Έλεγχος: μία διαδικασία «αμελητέα» για τους Υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της διότι ουδείς εκ των Υπουργών – πλην του Υφυπουργού Εσωτερικών – προσήλθε σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στις Επίκαιρες Ερωτήσεις των Βουλευτών στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στάση τους αυτή υποδηλώνουν, ότι δε θεωρούν απαραίτητη την ενημέρωση του Κοινοβουλίου και δι αυτού των πολιτών –για τις πολιτικές της Κυβέρνησης- σε μείζονα και επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Πέρα από την απαξίωση του ρόλου του Κοινοβουλίου που συνεπάγεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά των Υπουργών, δημιουργούνται ταυτόχρονα και ερωτηματικά, για το εάν τελικά η Κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο και πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ή εάν απλώς προσπαθεί να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά την κοινωνία με ευχολόγια και παραμύθια.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να καταστήσει σαφές στους Υπουργούς του πως η διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου δεν είναι «αμελητέα» ούτε «προαιρετική», αλλά μία εκ των βασικών υποχρεώσεών τους.

 

Pin It